logo

Ontwerp en Onderzoek

“Sculpture to me is like poetry, and architecture like prose”. (Maya Lin)

Ontwerpen bevindt zich in het spanningsveld van concrete randvoorwaarden en de eigen, artistieke interpretatie van de opgave, tussen techniek en concept. Deze samenwerking maakt het architectonisch ontwerpen interessant: Een gebouw bedenken dat functioneel en technisch goed in elkaar zit en tot de verbeelding spreekt door de ruimtelijke compositie. De opgave boven de pragmatische randvoorwaarden uittillen waardoor het gebouw een bijzondere betekenis en verschijning krijgt.

Ontwerp IS onderzoek: Voor AiCiA is de belangrijkste taak bij elke opdracht het onderzoeken van de alternatieven en ontdekken van (onverwachte) mogelijkheden: U heeft bv. een duidelijk beeld van uw droomwoning? Doe uzelf niet tekort, vergeet niet naar de andere opties te kijken: AiCiA geneert ideeën, verruimd uw blikveld: Voor hetzelfde geld is vaak veel meer mogelijk!

Gebouwen zijn steeds vaker een resultante van de krachten die er op inwerken: Wijziging van gezichtspunt, kosten, bouwmethodiek... Allerlei factoren kunnen het ontwerp beïnvloeden. Zonder de rode draad te verliezen, is flexibiliteit een must en integratie met andere disciplines, door mijn technische achtergrond, altijd al vanzelfsprekend. AiCiA geneert ideeën en vertaald deze naar een ontwerp welke in de opgave past, ook budgettair! Een ontwerp waarmee u zich associeert en goed voelt. AiCiA levert:

Volledige of deel-ontwerpen voor uw woon-droomhuis, een karakteristieke uitbreiding, verbouwing, kantoor, werkplaats, woningbouw, sociaalcultureel, utiliteit, gezondheidszorg, gemengd programma of verkaveling. Maak eens een afspraak, vrijblijvend en de moeite waard!

Overige diensten: (klik logo's)

pijl naar overige diensten
Ontwerp - Onderzoek
Projectleiding - Directie
Vergunningen
Bouwtechnische uitwerking
PvE - TO
Bouwtechnisch Advies - Keuring
Materiaal - Product
Locatie - Haalbaarheid
Herbestemming - Renovatie
Interieur - 3D - Bezonning
welkom
interieur, visualisatie, bezonningsonderzoek
herbestemmings, renovatie onderzoek
locatie, beeldkwaliteit en haalbaarheids onderzoek
materiaalonderzoek, productbeoordeling
bouwtechnische Onderzoek, advies en keuring
programma onderzoek, technische omschrijving
bouwtechnische uitwerking, tekeningen
vergunning en subsidie aanvragen
projectleiding, directievoering, bouwbegeleiding
ontwerp en onderzoek